Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas pogácsa recept

Vajas pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1,5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg vaj
    • 3 dkg élesztő
    • 2 tk só
    • 1/2 dl tej
    • csipet cukor

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magvak ízlés szerint vagy sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tészta közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a sót is hozzáadjuk és összegyúrjuk.

    Vékonyra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd az 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük és feltekerjük, mint a bejglit. Egy sodrófával ellapítjuk és 20 percig letakarva kelesztjük. Még 2-szer hajtogatjuk 20 percenként.

    Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és tojással lekenjük.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, még fél órát kelni hagyjuk és 200 fokos sütőben megsütjük szép barnára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá