Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 1-1,2 kg főtt burgonya
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg zsír
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek só
    • 5 dkg élesztő
    • 100 ml langyos tej
    • 1 mk cukor

    Elkészítése:

    A burgonyát megfőzzük. Én héjában főztem meg, de lehet megtisztítva, kockázva is.

    Még melegen áttörjük.

    Amíg a krumpli hűl, a langyos tejbe elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. A kihűlt krumplihoz hozzáöntöm a lisztet és az élesztőt, majd jól összekeverem. Ezután öntöm hozzá a többi hozzávalót, mint a tejfölt, zsírt, tojásokat és a sót. Sokáig kell gyúrni, hogy egy nagyon sima puha állagot kapjunk.

    Letakarva kb 40 percig kelesztjük.

    Kelesztés után a tésztát tenyérrel ellapogatjuk a gyúródeszkán (én nem használok nyújtófát). Ettől lesz a pogácsa nagyon finom. :)

    Kiszaggatjuk, majd tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk a tetejét. Ezúttal a sajt mellett használtam még szezámmagot, napraforgómagot, olívabogyót és aszalt paradicsomot is.

    200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá