Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük. Én héjában főztem meg, de lehet megtisztítva, kockázva is.
Még melegen áttörjük.
Amíg a krumpli hűl, a langyos tejbe elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. A kihűlt krumplihoz hozzáöntöm a lisztet és az élesztőt, majd jól összekeverem. Ezután öntöm hozzá a többi hozzávalót, mint a tejfölt, zsírt, tojásokat és a sót. Sokáig kell gyúrni, hogy egy nagyon sima puha állagot kapjunk.
Letakarva kb 40 percig kelesztjük.
Kelesztés után a tésztát tenyérrel ellapogatjuk a gyúródeszkán (én nem használok nyújtófát). Ettől lesz a pogácsa nagyon finom. :)
Kiszaggatjuk, majd tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk a tetejét. Ezúttal a sajt mellett használtam még szezámmagot, napraforgómagot, olívabogyót és aszalt paradicsomot is.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.