Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt szívecske recept

Kelt szívecske
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 4 dkg cukor
    • 40 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • csipet só

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • cukrozott kakaópor

    Elkészítése:

    Kelt tésztát készítettem: a tészta hozzávalóit a szokásos ledagasztottam, kelesztettem 45 percet, aztán negyed részéből megformáztam a szívecskéket.

    A tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, rászórtam a kakaót, feltekertem és szív alakúra formáztam.

    A maradék tésztát kinyújtottam, olvasztott vajjal meglocsoltam, kakaóporral megszórtam, feltekertem, 2 ujjnyi szélesre vagdostam (vagyis kakaós csiga lett belőle), a szívecskék mellé tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe és előre melegített 180 fokos sütőben megsütöttem.

    Amikor elkezd színt kapni, akkor megkenjük a vaníliás tejjel, visszatoljuk még 5 percre és kész is vagyunk!

    Porcukorral megszórva vagy vanília pudinggal kínálhatjuk.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá