Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-mandulás kuglóf recept

Csokis-mandulás kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához (a bögre 2,5 dl-es):

    • 2 bögre liszt
    • 1 bögre cukor
    • 1 bögre tej
    • 0,5 bögre olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál mandula
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom

    Tetejére:

    • 20 dkg csokoládé
    • 3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. A sárgáját keverd szinte fehéredésig a vaníliás cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet és forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Több adagban add hozzá a tojáshabot, az apróra vágott mandulát és a citrom reszelt héját.

    Felezd el a masszát. Az egyik részébe keverj három evőkanál kakaóport, a másikat hagyd üresen.

    Először a sima tészta felét öntsd a kuglófformába, utána a kakaósat, a tetejére pedig a maradék sárga massza kerül. Villával kicsit össze is keverheted.

    Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt.

    Hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából és vond be csokimázzal. A csokit olvaszd fel az olajjal, csorgasdá rá a kuglófra és szórd meg mandulával.

    Tipp:

    Természetesen mandula helyett, vagy mellé lehet a tésztába keverni aszalt gyümölcsöket is (mazsolát, szilvát, barackot, áfonyát…) A reszelt citromhéj helyettesíthető narancshéjjal, isteni finom, az illatáról nem is beszélve!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá