Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás linzer recept

Mandulás linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg vaj
    • 18 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg darált mandulapehely
    • 36 dkg liszt
    • 6 g sütőpor

    A töltéshez:

    • 20-25 dkg lekvár

    A szóráshoz:

    • porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.

    A lehűtött tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. A leeső darabokat újból összegyúrjuk és kiszúrjuk.

    180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük. Amikor kezd szilárdulni az oldala,de még a teteje puha, ekkor már készen van. Ne süssük tovább különben kemény lesz!

    A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk és enyhén megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá