Mandulás linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 13 dkg darált mandulapehely
  • 36 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

A töltéshez:

  • 20-25 dkg lekvár

A szóráshoz:

  • porcukor ízlés szerint

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.

A lehűtött tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. A leeső darabokat újból összegyúrjuk és kiszúrjuk.

180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük. Amikor kezd szilárdulni az oldala,de még a teteje puha, ekkor már készen van. Ne süssük tovább különben kemény lesz!

A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk és enyhén megszórjuk porcukorral.