Kelt szívecske

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • csipet só

Locsoláshoz:

  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • cukrozott kakaópor

Elkészítése:

Kelt tésztát készítettem: a tészta hozzávalóit a szokásos ledagasztottam, kelesztettem 45 percet, aztán negyed részéből megformáztam a szívecskéket.

A tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, rászórtam a kakaót, feltekertem és szív alakúra formáztam.

A maradék tésztát kinyújtottam, olvasztott vajjal meglocsoltam, kakaóporral megszórtam, feltekertem, 2 ujjnyi szélesre vagdostam (vagyis kakaós csiga lett belőle), a szívecskék mellé tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe és előre melegített 180 fokos sütőben megsütöttem.

Amikor elkezd színt kapni, akkor megkenjük a vaníliás tejjel, visszatoljuk még 5 percre és kész is vagyunk!

Porcukorral megszórva vagy vanília pudinggal kínálhatjuk.

Jó sütizést mindenkinek!