Hozzávalók:
A tésztához:
Locsoláshoz:
Töltelék:
Elkészítése:
Kelt tésztát készítettem: a tészta hozzávalóit a szokásos ledagasztottam, kelesztettem 45 percet, aztán negyed részéből megformáztam a szívecskéket.
A tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, rászórtam a kakaót, feltekertem és szív alakúra formáztam.
A maradék tésztát kinyújtottam, olvasztott vajjal meglocsoltam, kakaóporral megszórtam, feltekertem, 2 ujjnyi szélesre vagdostam (vagyis kakaós csiga lett belőle), a szívecskék mellé tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe és előre melegített 180 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor elkezd színt kapni, akkor megkenjük a vaníliás tejjel, visszatoljuk még 5 percre és kész is vagyunk!
Porcukorral megszórva vagy vanília pudinggal kínálhatjuk.
Jó sütizést mindenkinek!