Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást és megsózzuk.
A víz folyamatos hozzáadása mellett közepesen lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni meleg helyen.
Ameddig a tészta kel, addig elkészítjük a töltelékeket.
A tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, a kukoricát, a reszelt sajtot és a sonkát összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 30*30 cm-es négyzetre nyújtunk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Éles késsel a tekercset jobbra ferdén, majd balra ferdén vágjuk, így a tésztából háromszögeket kapunk.
Tepsibe helyezzük a háromszögeket, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.