Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas puffancs recept

Vajas puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg finomliszt
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl langyos víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 1,5 kk só
    • 4 ek olaj
    • 1 ek tejföl

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tej
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk.

    Az élesztőt a langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.

    A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk, addig, míg a tészta szép szálas nem lesz.

    A tésztát letakarv duplájára kelesztjük.

    Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és két cipót formázunk belőle.

    Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, kb 20*30 cm-re, 3 mm vastagra, majd 4 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük.

    A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.

    A tejet, tojássárgát és sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
    A vaj kifolyik a tésztából, ettől lesz finom roppanós az alja.

    Fél órát pihentetjük, majd 175 fokra melegített sütőben megsütjük pirosra kb 25 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá