Hozzávalók:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt a langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt a liszthez adjuk, majd a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk, addig, míg a tészta szép szálas nem lesz.
A tésztát letakarv duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és két cipót formázunk belőle.
Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, kb 20*30 cm-re, 3 mm vastagra, majd 4 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkok felső részére egy teáskanál vajat teszünk és feltekerjük.
A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A tejet, tojássárgát és sót összekeverjük és a puffancsokat lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
A vaj kifolyik a tésztából, ettől lesz finom roppanós az alja.
Fél órát pihentetjük, majd 175 fokra melegített sütőben megsütjük pirosra kb 25 perc alatt.