Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás tekercs recept

Káposztás tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak szárított)
    • 1 tk cukor az élesztő felfuttatásához
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • illetve a tölteléknek: 1 kisebb fej káposzta, só,  étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.

    A káposztát lereszeljük, besózzuk és miután hagytuk állni legalább 15 percet, kinyomkodjuk, majd kevés felforrósított étolajon megsütjük. Borssal ízesíthetjük.

    A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, étolajjal megkenjük, megszórjuk alaposan a káposztával, ezután feltekerjük és kétujjnyi széles darabokat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütünk.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá