Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos fahéjas tekercs recept

Barackos fahéjas tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 6 dkg cukor
    • 3,2 dl tej
    • 2 ek olvasztott vaj
    • 1 zacskó instant élesztő vagy 5 dkg friss élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20-25 dkg kockázott őszibarackbefőtt
    • ízlés szerint őszibarack vagy sárgabaracklekvár
    • 1 tk fahéj

    Máz:

    • 9 dkg porcukor
    • 3 ek tej
    • fél tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.

    A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a hideg olvasztott vajat, a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük, kb. 45-60 perc alatt.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 30X40 centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, meghintjük az őrölt fahéjjal és a rászórjuk a kockára vágott őszibarackot.

    A hosszabbik végénél kezdve feltekerjük, mint a rétest. Egy éles késsel 12 darabra vágjuk. Egy piteformát vagy egy tetszőleges sütőedényt kivajazunk, és belerakjuk a barackos tekercseket. 30 percig újra kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel, egy sűrűn folyós állagot kapunk, a megsült csigák tetejére locsoljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá