Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-citromos csiga recept

Fahéjas-citromos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2,2 dl tej (langyos)
    • 8 dkg puha vaj
    • 8 dkg cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 10 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 3,5 tk fahéj (őrölt)
    • 1 citromból nyert citromhéj reszelve

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.

    A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.

    Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél centi vastagra.

    Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.

    Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat.

    Megint kelesztem kb 10-15 percig, majd a forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá