Fahéjas-citromos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2,2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3,5 tk fahéj (őrölt)
  • 1 citromból nyert citromhéj reszelve

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.

A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél centi vastagra.

Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.

Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat.

Megint kelesztem kb 10-15 percig, majd a forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütöm.