Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.
A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél centi vastagra.
Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat.
Megint kelesztem kb 10-15 percig, majd a forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütöm.