Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csiga recept

Fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 6 dk vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg porcukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 dl habtejszín
    • csipet só

    Fahéjas töltelékhez:

    • 10 dkg puha vaj
    • 2 ek őrölt fahéj
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.

    1 dl langyos tejet keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztő, majd pár perc alatt futtassuk fel.

    A vajat olvasszuk fel, majd a porcukorral, az egész tojással és a maradék langyos tejjel, és tejszínnel keverjük simára.

    Ezután öntsük bele a keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és a lisztes keveréket, majd pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.)

    A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd egy óra alatt kelesszük a duplájára.

    A megkelt tésztát ezután borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra.

    Az őrölt fahéjat keverjük össze a kristálycukorral és a vaníliás cukorral (ízlés szerinti arányba keverjük össze a fahéjat a cukorral, attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük).

    Az előzőleg kinyújtott tésztát, kenjük meg a puha vajjal, szórjuk meg a fahéjas cukorral, majd tekerjük fel úgy, mint a bejglit.

    A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel és egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a sütőpapírral kibélelt tepsire, majd takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten 25 perc alatt, kelesszük újra. (Sütés közben megfognak nőni, ezért hagyjunk közöttük távolságot).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd forró sütőbe 25-30 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a csigákat a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tésztája pillekönnyű, nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá