Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas aprósütemény recept

Fahéjas aprósütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 400 g finomliszt
    • 120 g darált dió
    • 320 g vaj
    • 150 g porcukor
    • 2 ek őrölt fahéj
    • 2 ek rum

    Elkészítése:

    Minden száraz hozzávalót deszkára öntünk, ráreszeljük a vajat, hozzáadjuk a rumot és nem ragadós tésztává dolgozzuk.

    A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kiszaggatott tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük.

    A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük ízlés szerinti krémmel.

    Tipp:

    Nálam nutella került rá. Tetejüket csokiba márthatjuk, kis cukorkákat szórhatunk rá vagy ragaszthatunk rá habcsókot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá