Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-fahéjas szedres sütemény recept

Kakaós-fahéjas szedres sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:

    • 30 dkg liszt + 1 ek
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kiskanál őrölt fahéj
    • csipet só
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 150 ml víz
    • 150 ml tej
    • kb 500 g szeder

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.

    A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük, majd a tojásokat is hozzá keverjük. Végül a vizet is hozzá öntjük, és jó alaposan az egészet összedolgozzuk, keverjük. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.

    Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtessük, majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket.

    Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük (tűpróba).

    Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá