Kakaós-fahéjas szedres sütemény recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
- 30 dkg liszt + 1 ek
- 25 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 150 ml víz
- 150 ml tej
- kb 500 g szeder
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük, majd a tojásokat is hozzá keverjük. Végül a vizet is hozzá öntjük, és jó alaposan az egészet összedolgozzuk, keverjük. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.
Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtessük, majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.