Kakaós-fahéjas szedres sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg liszt + 1 ek
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 150 ml víz
  • 150 ml tej
  • kb 500 g szeder

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük, majd a tojásokat is hozzá keverjük. Végül a vizet is hozzá öntjük, és jó alaposan az egészet összedolgozzuk, keverjük. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.

Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtessük, majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.