Fahéjas aprósütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fahéjas aprósütemény

Hozzávalók:

  • 400 g finomliszt
  • 120 g darált dió
  • 320 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 2 ek rum

Elkészítése:

Minden száraz hozzávalót deszkára öntünk, ráreszeljük a vajat, hozzáadjuk a rumot és nem ragadós tésztává dolgozzuk.

A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kiszaggatott tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük.

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük ízlés szerinti krémmel.

Tipp:

Nálam nutella került rá. Tetejüket csokiba márthatjuk, kis cukorkákat szórhatunk rá vagy ragaszthatunk rá habcsókot.