Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggydzsemes csiga recept

Meggydzsemes csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg vaj
    • 24 dkg finomliszt
    • 1 dl tej
    • 4 dkg cukor
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A nyújtáshoz:

    • liszt

    A tepsi béleléshez:

    • sütőpapír

    A töltéshez:

    • 15 dkg (kb) házi meggydzsem

    Elkészítése:

    Az élesztőt enyhén cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral és 1 késhegynyi sóval. Hozzá adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és a felolvasztott vajjal simára dagasztjuk.

    Fél órát meleg helyen kelesztjük.

    Ezután lisztezett munkalapon átgyúrjuk és nagyjából 20*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral és feltekerjük ezután 3 cm–es darabokra vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat és ovábbi 20 percet a tepsin kelesztjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá