Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős szilvalekváros csiga recept

Tepertős szilvalekváros csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg tönköly búzaliszt
    • 1,5 tk só
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek fehérbor
    • 3 ek étolaj
    • 2 dkg friss élesztő
    • 15 dkg jogjurt
    • langyos víz

    Töltelék:

    • kb 25-30 dkg darált tepertő
    • 1 üveg házi szilvalakvár (kb 30 dkg)

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot, a bort, az olajat és elkezdjük összegyúrni annyi langyos vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

    Lefedve 45 percre hűtőbe tesszük.

    Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kb 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tepertő 2/3-ával, majd szimplán meghajtjuk (képzeletben három részre osztjuk a tésztát, a bal oldali részt középre hajtjuk, majd erre ráhajtjuk a jobb oldali rész ). Lekenjük a maradék tepertővel és duplán meghajtjuk (a tésztacsík alsó és felső részét visszahajtjuk a középvonalig, végül félbehajtjuk mint egy könyvet) és hűtőbe tesszük 45 percre.

    A tésztát ismét kinyújtjuk 35*60 cm-es nagyságúra. Megkenjük lekvárral és feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Konyharuhával letakarjuk és kelni hagyjuk legalább 45 percig.

    200 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá