Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot, a bort, az olajat és elkezdjük összegyúrni annyi langyos vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Lefedve 45 percre hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kb 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tepertő 2/3-ával, majd szimplán meghajtjuk (képzeletben három részre osztjuk a tésztát, a bal oldali részt középre hajtjuk, majd erre ráhajtjuk a jobb oldali rész ). Lekenjük a maradék tepertővel és duplán meghajtjuk (a tésztacsík alsó és felső részét visszahajtjuk a középvonalig, végül félbehajtjuk mint egy könyvet) és hűtőbe tesszük 45 percre.
A tésztát ismét kinyújtjuk 35*60 cm-es nagyságúra. Megkenjük lekvárral és feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Konyharuhával letakarjuk és kelni hagyjuk legalább 45 percig.
200 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.