Meggydzsemes csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 dkg vaj
  • 24 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tojássárgája

A nyújtáshoz:

  • liszt

A tepsi béleléshez:

  • sütőpapír

A töltéshez:

  • 15 dkg (kb) házi meggydzsem

Elkészítése:

Az élesztőt enyhén cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral és 1 késhegynyi sóval. Hozzá adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és a felolvasztott vajjal simára dagasztjuk.

Fél órát meleg helyen kelesztjük.

Ezután lisztezett munkalapon átgyúrjuk és nagyjából 20*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral és feltekerjük ezután 3 cm–es darabokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat és ovábbi 20 percet a tepsin kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!