Barackos fahéjas tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 3,2 dl tej
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1 zacskó instant élesztő vagy 5 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • csipet só

Töltelék:

  • 20-25 dkg kockázott őszibarackbefőtt
  • ízlés szerint őszibarack vagy sárgabaracklekvár
  • 1 tk fahéj

Máz:

  • 9 dkg porcukor
  • 3 ek tej
  • fél tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.

A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a hideg olvasztott vajat, a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük, kb. 45-60 perc alatt.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 30X40 centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, meghintjük az őrölt fahéjjal és a rászórjuk a kockára vágott őszibarackot.

A hosszabbik végénél kezdve feltekerjük, mint a rétest. Egy éles késsel 12 darabra vágjuk. Egy piteformát vagy egy tetszőleges sütőedényt kivajazunk, és belerakjuk a barackos tekercseket. 30 percig újra kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel, egy sűrűn folyós állagot kapunk, a megsült csigák tetejére locsoljuk.