Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas kelt tekercs recept

Fahéjas kelt tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál só
    • 7 dkg cukor
    • 7 dkg olvasztott margarin vagy vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 3,5 dkg élesztő
    • 1 citrom héja
    • 1 teàskanàl vanília őrlemény

    Töltelék:

    • 4 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál olvasztott margarin vagy vaj
    • 2 evőkanál őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 5-10 dkg olvasztott margarin vagy vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.

    A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk és elfelezzük.

    Az egyik tésztacipót kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott és visszahűtött vaj felével és egyenletesen rászórjuk a fahéjjal elkevert cukor felét. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük, mint a bejglit és 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    A másik tésztát is ugyanígy készítjük el.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tekercseket kb 20 percig kelesztjük, kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A még forró tekercseket lekenjük olvasztott vajjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá