Káposztás tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Káposztás tekercs

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1tk só
  • 1 tojás
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak szárított)
  • 1 tk cukor az élesztő felfuttatásához
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • illetve a tölteléknek: 1 kisebb fej káposzta, só,  étolaj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A káposztát lereszeljük, besózzuk és miután hagytuk állni legalább 15 percet, kinyomkodjuk, majd kevés felforrósított étolajon megsütjük. Borssal ízesíthetjük.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, étolajjal megkenjük, megszórjuk alaposan a káposztával, ezután feltekerjük és kétujjnyi széles darabokat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütünk.

Jó étvágyat mindenkinek!