Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs recept

Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
    • csipet só

    Krém:

    • 25 dkg krémtúró
    • 12 dkg mascarpone
    • 1 dl tejszín
    • 10 porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
    • áfonyalekvár

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani robotgéppel. Amikor már kezd habosodni, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük magas fokozaton, amíg a torfogata megháromszorozódik és ki nem fehéredik.

    Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatula vagy kézi habverő segítségével óvatosan beleforgatjuk.

    Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük a piskótamasszát és 180 fokra melegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk!

    A megsült lapot még melegen felcsavarjuk és így hagyjuk kihűlni.

    Amíg a piskóta hűl, addig elkészítjük a krémet. A túrót, a mascarponét és a porcukrot sima krémmé keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a krémsajtos keverékkel.

    A piskótát kitekerjük. Lehúzzuk róla a papírt. Alaposan megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krémsajtos töltelék felét. Feltekerjük és a maradék töltelékkel bevonjuk. A tetejére szórhatunk reszelt csokit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá