Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg krémtúró
  • 12 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 10 porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
  • áfonyalekvár

Elkészítése:

Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani robotgéppel. Amikor már kezd habosodni, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük magas fokozaton, amíg a torfogata megháromszorozódik és ki nem fehéredik.

Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatula vagy kézi habverő segítségével óvatosan beleforgatjuk.

Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük a piskótamasszát és 180 fokra melegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 20 perc alatt megsütjük a lapot. Tűpróbát végezzünk!

A megsült lapot még melegen felcsavarjuk és így hagyjuk kihűlni.

Amíg a piskóta hűl, addig elkészítjük a krémet. A túrót, a mascarponét és a porcukrot sima krémmé keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a krémsajtos keverékkel.

A piskótát kitekerjük. Lehúzzuk róla a papírt. Alaposan megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krémsajtos töltelék felét. Feltekerjük és a maradék töltelékkel bevonjuk. A tetejére szórhatunk reszelt csokit.