Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás muffin recept

Áfonyás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g kristálycukor
    • 20 ml invert cukor szirup
    • 20 g barnacukor
    • 200 ml tejföl
    • 100 ml író
    • 2 tk vaníliás cukor vagy vanília paszta
    • 50 ml növényi olaj
    • 30 g olvasztott vaj
    • 350 g finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 100 g áfonya lekvár
    • friss vagy fagyasztott áfonya
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    Keverjük össze a tojásokat, a kristálycukrot a vaníliás cukrot vagy vanília pasztát és a barna cukrot krémesre. Adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót: az írót, a tejfölt, az olajat, az invert cukrot és az olvasztott vajat, majd keverjük jól össze az egészet.

    A száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát mérjük egy másik tálba és jól keverjük össze.

    Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz és szórjuk bele az áfonyát is. Óvatosan forgassuk össze a mixet. A tészta enyhén csomós viszont száraz lisztdaraboktól mentes kell, hogy legyen.

    Helyezzünk muffinpapírokat a formákba. Tegyünk egy fagyiskanál muffintésztát a formába, majd jöhet fél evőkanál lekvár, végül még egy fagyiskanál tészta. Szórjuk meg a muffinokat barnacukorral.

    6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a muffinokat 30-35 percig. Hagyjük kissé kihűlni mielőtt nekik rontunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá