Áfonyás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 180 g kristálycukor
  • 20 ml invert cukor szirup
  • 20 g barnacukor
  • 200 ml tejföl
  • 100 ml író
  • 2 tk vaníliás cukor vagy vanília paszta
  • 50 ml növényi olaj
  • 30 g olvasztott vaj
  • 350 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 100 g áfonya lekvár
  • friss vagy fagyasztott áfonya
  • 1 tk só

Elkészítése:

Keverjük össze a tojásokat, a kristálycukrot a vaníliás cukrot vagy vanília pasztát és a barna cukrot krémesre. Adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót: az írót, a tejfölt, az olajat, az invert cukrot és az olvasztott vajat, majd keverjük jól össze az egészet.

A száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát mérjük egy másik tálba és jól keverjük össze.

Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz és szórjuk bele az áfonyát is. Óvatosan forgassuk össze a mixet. A tészta enyhén csomós viszont száraz lisztdaraboktól mentes kell, hogy legyen.

Helyezzünk muffinpapírokat a formákba. Tegyünk egy fagyiskanál muffintésztát a formába, majd jöhet fél evőkanál lekvár, végül még egy fagyiskanál tészta. Szórjuk meg a muffinokat barnacukorral.

6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a muffinokat 30-35 percig. Hagyjük kissé kihűlni mielőtt nekik rontunk.