Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin recept

Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A bögre 2,5 dl-es.

    • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
    • 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
    • 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
    • 1 cs sütőpor
    • vanília ízlés szerint
    • 6 ek kókuszzsír
    • 3/4 bögre áfonya megmosva
    • 1/2 bögre zabpehely
    • kicsit több, mint 1 bögre víz

    Elkészítése:

    Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá, hogy mennyi vizet vesz fel. A tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.

    A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

    Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffinformába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

    Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá