Áfonyás, vaníliás, zabpelyhes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
  • 1 bögre finomított tönkölybúzaliszt (vagy sima búzaliszt)
  • 3/4 bögre teljes értékű nádcukor
  • 1 cs sütőpor
  • vanília ízlés szerint
  • 6 ek kókuszzsír
  • 3/4 bögre áfonya megmosva
  • 1/2 bögre zabpehely
  • kicsit több, mint 1 bögre víz

Elkészítése:

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Figyelj rá, hogy mennyi vizet vesz fel. A tészta legyen lágy, de ne folyós. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát.

A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

Keverd hozzá az áfonyát, majd adagold a tésztát a muffinformába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20 perc alatt.