Hozzávalók:
Elkészítése:
Keverjük össze a tojásokat, a kristálycukrot a vaníliás cukrot vagy vanília pasztát és a barna cukrot krémesre. Adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót: az írót, a tejfölt, az olajat, az invert cukrot és az olvasztott vajat, majd keverjük jól össze az egészet.
A száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát mérjük egy másik tálba és jól keverjük össze.
Adjuk a nedves hozzávalókat a szárazhoz és szórjuk bele az áfonyát is. Óvatosan forgassuk össze a mixet. A tészta enyhén csomós viszont száraz lisztdaraboktól mentes kell, hogy legyen.
Helyezzünk muffinpapírokat a formákba. Tegyünk egy fagyiskanál muffintésztát a formába, majd jöhet fél evőkanál lekvár, végül még egy fagyiskanál tészta. Szórjuk meg a muffinokat barnacukorral.
6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a muffinokat 30-35 percig. Hagyjük kissé kihűlni mielőtt nekik rontunk.