Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkemell recept

Rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csirkemell filé
    • 2 paprika
    • 8 szelet bacon
    • 4 szelet sonka
    • 2 hegyes erős paprika
    • 2 szál újhagyma
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 kaliforniai paprika
    • őrölt fehér bors
    • szárnyas fűszerkeverék
    • étolaj
    • 4 dl tejföl

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    A paprikát és az újhagymát felszeleteljük. Ha nincs újhagymánk használhatunk helyette nyugodtan lilahagymát is.  A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk

    Elkészítés:

    A csirkemell szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

    Előre kiolajozott tepsibe tesszük a húsokat, majd a felső oldalukat megkenjük mustárral.

    Minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet bacont, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a hagymákat. Ha nem szeretjük a csípőset, akkor az erős paprikát el is hagyhatjuk.

    Ezután teszünk a húsokra 1-1 szelet sonkát, megkenjük tejföllel és a végén bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.  Ha nagyon pirulna az elején letakarhatjuk fóliával is.

    Köret ötlet:

    Készíthetünk hozzá zöldséges rizst, de párolt zöldségekkel és salátával is tökéletes!

     

    Tipp:

    A csirkemell fogyasztása számos előnnyel jár az egészségünk szempontjából.

    A csirkemell kiváló forrása a magas minőségű fehérjének, amely létfontosságú az izmok, szövetek és sejtek felépítéséhez, valamint a hormonok és enzimek termeléséhez.

    Egy 100 grammos adag csirkemell körülbelül 31 gramm fehérjét tartalmaz, így kitűnő választás a sportolóknak, izomtömeg-növelőknek vagy azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni.

     

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá