Rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 2 paprika
  • 8 szelet bacon
  • 4 szelet sonka
  • 2 hegyes erős paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kaliforniai paprika
  • őrölt fehér bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj
  • 4 dl tejföl

Elkészítése:

Előkészítés:

A paprikát és az újhagymát felszeleteljük. Ha nincs újhagymánk használhatunk helyette nyugodtan lilahagymát is.  A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk

Elkészítés:

A csirkemell szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd beszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

Előre kiolajozott tepsibe tesszük a húsokat, majd a felső oldalukat megkenjük mustárral.

Minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet bacont, majd ráhalmozzuk a paprikákat és a hagymákat. Ha nem szeretjük a csípőset, akkor az erős paprikát el is hagyhatjuk.

Ezután teszünk a húsokra 1-1 szelet sonkát, megkenjük tejföllel és a végén bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 percig sütjük.  Ha nagyon pirulna az elején letakarhatjuk fóliával is.

Köret ötlet:

Készíthetünk hozzá zöldséges rizst, de párolt zöldségekkel és salátával is tökéletes!

 

Tipp:

A csirkemell fogyasztása számos előnnyel jár az egészségünk szempontjából.

A csirkemell kiváló forrása a magas minőségű fehérjének, amely létfontosságú az izmok, szövetek és sejtek felépítéséhez, valamint a hormonok és enzimek termeléséhez.

Egy 100 grammos adag csirkemell körülbelül 31 gramm fehérjét tartalmaz, így kitűnő választás a sportolóknak, izomtömeg-növelőknek vagy azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni.