Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás csirkemell recept

Hagymás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • kb 0,5 dl étolaj
    • 1 kis dobozos 20 %-os tejföl (150 g)
    • ízlés szerint őrölt feketebors
    • ízlés szerint só
    • víz

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    Első lépéseként meghámozzuk a hagymákat, majd nagyon vékonyan felszeleteljük.

    Elkészítés:

    Először is a felforrósított olajon, alacsony lángon arany barnára pirítjuk a hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk.

    Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után ízesítjük sóval és borssal, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben, ha szükséges, pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.

    Amikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a hagymás csirkéhez. Felforraljuk, majd a kész hagymás, sűrű szaftos csirkemellet levesszük a tűzről.

    Tálalás:

    A kész hagymás csirkemellet kifőtt tésztával tálaljuk.

    Tipp:

    Az íze egyszerűen csodálatos volt. Azóta is gyakran elkészítem otthon, amikor kevés időm van főzni, de mégis valami ízletesre vágyom. Azóta is hálás vagyok annak a hölgynek, hogy megosztotta velem ezt a gyors, egyszerű és nagyszerű receptet.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá