Hozzávalók:
Elkészítése:
Első lépéseként meghámozzuk a hagymákat, majd nagyon vékonyan felszeleteljük.
Először is a felforrósított olajon, alacsony lángon arany barnára pirítjuk a hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk.
Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után ízesítjük sóval és borssal, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben, ha szükséges, pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a hagymás csirkéhez. Felforraljuk, majd a kész hagymás, sűrű szaftos csirkemellet levesszük a tűzről.
A kész hagymás csirkemellet kifőtt tésztával tálaljuk.
Az íze egyszerűen csodálatos volt. Azóta is gyakran elkészítem otthon, amikor kevés időm van főzni, de mégis valami ízletesre vágyom. Azóta is hálás vagyok annak a hölgynek, hogy megosztotta velem ezt a gyors, egyszerű és nagyszerű receptet.