Hagymás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymás csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • kb 0,5 dl étolaj
  • 1 kis dobozos 20 %-os tejföl (150 g)
  • ízlés szerint őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
  • víz

Elkészítése:

Előkészítés:

Első lépéseként meghámozzuk a hagymákat, majd nagyon vékonyan felszeleteljük.

Elkészítés:

Először is a felforrósított olajon, alacsony lángon arany barnára pirítjuk a hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk.

Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után ízesítjük sóval és borssal, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben, ha szükséges, pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.

Amikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a hagymás csirkéhez. Felforraljuk, majd a kész hagymás, sűrű szaftos csirkemellet levesszük a tűzről.

Tálalás:

A kész hagymás csirkemellet kifőtt tésztával tálaljuk.

Tipp:

Az íze egyszerűen csodálatos volt. Azóta is gyakran elkészítem otthon, amikor kevés időm van főzni, de mégis valami ízletesre vágyom. Azóta is hálás vagyok annak a hölgynek, hogy megosztotta velem ezt a gyors, egyszerű és nagyszerű receptet.