Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás csirkemájjal töltött csirkemell recept

Hagymás csirkemájjal töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemell
    • 40 dkg csirkemáj
    • 8 szelet bacon
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • majoránna
    • só, bors
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanálnyi pirospaprika

    Dödölle:

    • 500 g burgonya
    • 250 g búzaliszt
    • 1,5 közepes fej vöröshagyma
    • zsír vagy olaj

    Elkészítése:

    A felforrósított olajon megpirítom a felaprított hagymát, majd rádobom a nagyobb darabokra vágott májat, sózom, borsozom, teszek rá majoránnát, zúzott fokhagymát és pici pirospaprikát.

    Készre párolom, majd zsírjára sütöm.

    A csirkemelleket bevágom, sózom, borsozom, bedörzsölöm zúzott fokhagymával, majd beletöltöm a tölteléket. Bacon szeletekkel szorosan körbetekerem és mindegyiket külön-külön alufóliába csomagolom.

    A csirkemell csomagokat egy tepsibe teszem és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütöm, majd az aufóliát lebontva pirosra sütöm.

    A körethez a burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vizet öntök rá, amennyi épp ellepi, majd sózom és puhára főzöm.

    Ha a burgonya megfőtt, leveszem a tűzről, de nem szűröm le. A vízben hagyva összetöröm, hozzáadom a lisztet és egy fakanál segítségével csomómentesre keverem.

    Egy serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a felaprított vöröshagymát, üvegesre pirítom és megsózom. A burgonyás masszából 2 evőkanál segítségével nagyobb galuskákat formázok és olajon megpirítom. Ezután beleforgatom a a megpirított hagymába, de úgy is lehet, hogy tányérra rakom a dödölléket és meglocsolom a hagymás zsírral.

    Tipp:

    Tejfölben elkevert apróra vágott kaprot tálalhatunk mellé, de petrezselyemmel helyettesíthetjük a kaprot, ahogy szeretjük, vagy el is hagyhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá