Hagymás csirkemájjal töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 40 dkg csirkemáj
  • 8 szelet bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • majoránna
  • só, bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika

Dödölle:

  • 500 g burgonya
  • 250 g búzaliszt
  • 1,5 közepes fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj

Elkészítése:

A felforrósított olajon megpirítom a felaprított hagymát, majd rádobom a nagyobb darabokra vágott májat, sózom, borsozom, teszek rá majoránnát, zúzott fokhagymát és pici pirospaprikát.

Készre párolom, majd zsírjára sütöm.

A csirkemelleket bevágom, sózom, borsozom, bedörzsölöm zúzott fokhagymával, majd beletöltöm a tölteléket. Bacon szeletekkel szorosan körbetekerem és mindegyiket külön-külön alufóliába csomagolom.

A csirkemell csomagokat egy tepsibe teszem és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt készre sütöm, majd az aufóliát lebontva pirosra sütöm.

A körethez a burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vizet öntök rá, amennyi épp ellepi, majd sózom és puhára főzöm.

Ha a burgonya megfőtt, leveszem a tűzről, de nem szűröm le. A vízben hagyva összetöröm, hozzáadom a lisztet és egy fakanál segítségével csomómentesre keverem.

Egy serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a felaprított vöröshagymát, üvegesre pirítom és megsózom. A burgonyás masszából 2 evőkanál segítségével nagyobb galuskákat formázok és olajon megpirítom. Ezután beleforgatom a a megpirított hagymába, de úgy is lehet, hogy tányérra rakom a dödölléket és meglocsolom a hagymás zsírral.

Tipp:

Tejfölben elkevert apróra vágott kaprot tálalhatunk mellé, de petrezselyemmel helyettesíthetjük a kaprot, ahogy szeretjük, vagy el is hagyhatjuk.