Szezámmagos csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
Bundához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek étkezési keményítő
- 6 ek liszt
- 1 ek napraforgó olaj
- 1,5 kk sütőpor
- csipet só
- kevés víz
Mázhoz:
- kb 200 g ketchup
- paprikakrém vagy chili
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk.
A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen, olyan nokedliféle.
Beleforgatjuk a húst a masszába és állni hagyjuk addig, amíg a mázat elkészítjük.
A mázhoz a szezámmagot pirítsuk meg és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd mindenki tetszés szerinti mézet és csilit tegyen bele. Én nem szeretem a csípőset, így édes paprikakrémet tettem bele 2-3 kiskanálnyit és kb 6-7 ek mézet.
Forró olajban süssük addig a húst, amíg szép aranybarna nem lesz, majd még forrón forgassuk bele a mázba.
Köretként én rizibizit szoktam csinálni.
Jó étvágyat kívánok! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.