Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos csirke recept

Szezámmagos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell

    Bundához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 6 ek liszt
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 1,5 kk sütőpor
    • csipet só
    • kevés víz

    Mázhoz:

    • kb 200 g ketchup
    • paprikakrém vagy chili
    • méz
    • 3-4 ek szezámmag

    Elkészítése:
    A csirkemellet kis kockákra daraboljuk.
    A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen, olyan nokedliféle.
    Beleforgatjuk a húst a masszába és állni hagyjuk addig, amíg a mázat elkészítjük.
    A mázhoz a szezámmagot pirítsuk meg és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd mindenki tetszés szerinti mézet és csilit tegyen bele. Én nem szeretem a csípőset, így édes paprikakrémet tettem bele 2-3 kiskanálnyit és kb 6-7 ek mézet.
    Forró olajban süssük addig a húst, amíg szép aranybarna nem lesz, majd még forrón forgassuk bele a mázba.
    Köretként én rizibizit szoktam csinálni.
    Jó étvágyat kívánok! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá