Szezámmagos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Szezámmagos csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell

Bundához:

  • 1 db tojás
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 6 ek liszt
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1,5 kk sütőpor
  • csipet só
  • kevés víz

Mázhoz:

  • kb 200 g ketchup
  • paprikakrém vagy chili
  • méz
  • 3-4 ek szezámmag

Elkészítése:
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk.
A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű massza legyen, olyan nokedliféle.
Beleforgatjuk a húst a masszába és állni hagyjuk addig, amíg a mázat elkészítjük.
A mázhoz a szezámmagot pirítsuk meg és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd mindenki tetszés szerinti mézet és csilit tegyen bele. Én nem szeretem a csípőset, így édes paprikakrémet tettem bele 2-3 kiskanálnyit és kb 6-7 ek mézet.
Forró olajban süssük addig a húst, amíg szép aranybarna nem lesz, majd még forrón forgassuk bele a mázba.
Köretként én rizibizit szoktam csinálni.
Jó étvágyat kívánok! :)