Túróval töltött cukkini recept
Hozzávalók:
- 1 nagy tölteni való cukkini
- 2 doboz zsírszegény túró
- 1 édes piros paprika
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor újhagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 maréknyi felkockázott sajt
- só
- bors
- olívaolaj
Öntethez:
- natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés kapor
- só
- bors
- egy csepp olívaolaj és citromlé
Elkészítése:
A nagy cukkinit kettévágjuk hosszában, majd egy kanál segítségével kibelezzük. Az így kapott ‘csónakokat’ belülről meglocsoljuk sóval-borssal-csilivel elkevert olívaolajjal, majd félretesszük őket kicsit pácolódni.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az apróra felkockázott pirospaprikát roppanósra pirítjuk, majd a felkarikázott újhagyma, az őrölt pirospaprika, a felszeletelt kapor nagy része és némi só-bors társaságában belekeverjük a túróba. Kész is a töltelék, belekanalazhatjuk a cukkinibe. A tetejét szórjuk meg a felkockázott sajttal.
180 fokos sütőbe tesszük az ételt, majd eleinte fólia alatt, később anélkül sütjük. A sütési idő függ a cukkinik nagyságától is, annyi időt adjunk neki, hogy kellően puha, de véletlenül se szétfőtt legyen.
Tálaláskor meglocsoltam a fent írt összetevőkből kikevert öntettel, ami citrusosságával csak még ízletesebbé tette ezt az ételt.
A túróval töltött cukkini kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 4 g