Túróval töltött cukkini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy tölteni való cukkini
  • 2 doboz zsírszegény túró
  • 1 édes piros paprika
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 maréknyi felkockázott sajt
  • bors
  • olívaolaj

Öntethez:

  • natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés kapor
  • bors
  • egy csepp olívaolaj és citromlé

Elkészítése:

A nagy cukkinit kettévágjuk hosszában, majd egy kanál segítségével kibelezzük. Az így kapott ‘csónakokat’ belülről meglocsoljuk sóval-borssal-csilivel elkevert olívaolajjal, majd félretesszük őket kicsit pácolódni.

Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az apróra felkockázott pirospaprikát roppanósra pirítjuk, majd a felkarikázott újhagyma, az őrölt pirospaprika, a felszeletelt kapor nagy része és némi só-bors társaságában belekeverjük a túróba. Kész is a töltelék, belekanalazhatjuk a cukkinibe. A tetejét szórjuk meg a felkockázott sajttal.

180 fokos sütőbe tesszük az ételt, majd eleinte fólia alatt, később anélkül sütjük. A sütési idő függ a cukkinik nagyságától is, annyi időt adjunk neki, hogy kellően puha, de véletlenül se szétfőtt legyen.

Tálaláskor meglocsoltam a fent írt összetevőkből kikevert öntettel, ami citrusosságával csak még ízletesebbé tette ezt az ételt.