Hozzávalók:
Öntethez:
Elkészítése:
A nagy cukkinit kettévágjuk hosszában, majd egy kanál segítségével kibelezzük. Az így kapott ‘csónakokat’ belülről meglocsoljuk sóval-borssal-csilivel elkevert olívaolajjal, majd félretesszük őket kicsit pácolódni.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az apróra felkockázott pirospaprikát roppanósra pirítjuk, majd a felkarikázott újhagyma, az őrölt pirospaprika, a felszeletelt kapor nagy része és némi só-bors társaságában belekeverjük a túróba. Kész is a töltelék, belekanalazhatjuk a cukkinibe. A tetejét szórjuk meg a felkockázott sajttal.
180 fokos sütőbe tesszük az ételt, majd eleinte fólia alatt, később anélkül sütjük. A sütési idő függ a cukkinik nagyságától is, annyi időt adjunk neki, hogy kellően puha, de véletlenül se szétfőtt legyen.
Tálaláskor meglocsoltam a fent írt összetevőkből kikevert öntettel, ami citrusosságával csak még ízletesebbé tette ezt az ételt.