Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Apácafánk vanília sodóval recept

Apácafánk vanília sodóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A fánkhoz:

    • 1 bögre víz
    • 1 bögre liszt
    • 1 ek vaj vagy zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez

    A sodóhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Fánk:

    A vizet és a vajat/zsírt feltesszük egy kisebb lábasban takarékon forrni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet.
    Ezt a masszát addig keverjük, míg el nem válik az edény aljától/oldalától. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a 2 tojást, jól összekeverjük, majd a kezünkkel kis gombócokat formálunk. Kicsit meglapítjuk őket, és forró olajban kisütjük.

    Sodó:

    A 2 tojássárgáját 6 ek cukorral, a vaníliás cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a 2 ek lisztet. Tűzön állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, a 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a a sodóba.

    A fánkokat tányéra tesszük, gazdagon meglocsoljuk a mártással, és tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá