Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés tiramisu (húsvétra hangolva) recept

Gesztenyés tiramisu (húsvétra hangolva)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 1 cs babapiskóta
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 6 dl tejszin
    • 4 ek porcukor
    • 1 ampulla rumaroma
    • 3 dl fözött kávé
    • szóráshoz cukrozatlan kakópor

    A díszítéshez

    • csokitojás, vagy nyuszi figurák, tojásdrazsé, pisztácia, darabolt dió, mandula tetszés szerint

    Elkészítése:

    A kávét lefőzzük és egy kisebb tálba öntjük, beletesszük a rumaromát, és hűlni hagyjuk.

    2 dl tejszint és 1 ek porcukrot kemény habbá verünk, habzsákba töltjük és betesszük a hűtőbe.

    Az áttört gesztenyemasszához hozzáadjuk a mascarponét és jól elkeverjük.

    A maradék 4 dl tejszint 3 ek porcukorral csak könnyű laza habbá keverjük és összeforgatjuk az előzőleg kikevert krémmel.

    Lehet kézi, vagy elektromos habverővel is dolgozni.

    Előkészítünk egy közepes nagyságú jénai, vagy zománcozott tepsit és a kávéba mártogatott babapiskótákkal kirakjuk az alját.

    A kész krém felét a piskótákra simítjuk. Ezután ismét kávéba mártogatott piskótákat rétegezünk, rásimítjuk a maradék krémet.

    A tetejét megszórjuk a kakaóporral részben vagy teljesen, tetszés és ízlés szerint díszítjük a csoki, vagy egyéb felsorolt elemekkel és a félretett hűtött tejszínhabbal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek