Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forrázott, kefires palacsinta recept

Forrázott, kefires palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 2 tojás
    • 0,5 teáskanál só
    • 1 pohár forró víz (kefires pohárral mérve)
    • 1 pohár kefir (175 g)
    • 1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 evőkanál cukor
    • 2-3 evőkanál olaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.

    Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.

    Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.

    A forrázott, kefires palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 256 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek